Pronađeno tijelo nestale državljanke Meksika

Splitska policija i dalje poziva građane koji su u vrijeme nestanka 31-godišnjakinje boravili u Park šumi Marjan, a raspolažu korisnom informacija da se jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Informacije se mogu uputiti i putem mail-a splitsko-dalmatinska@policija.hr.  

26. kolovoz 2012. - Nakon što je jučer u Park šumi Marjan u Splitu pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe, obavljeno je prepoznavanje i utvrđeno da se radi o nestaloj 31-godišnjoj državljanki Meksika Selene Margarit Graciano Macedo. Na tijelu su pronađeni tragovi nasilne smrti te policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom poduzima opsežne mjere i radnje na otkrivanju počinitelja i okolnosti smrti. Također će se provestii DNA analiza.

U ovo istraživanje uključeni su i policijski službenici Ravnateljstva policije, odnosno Uprave  kriminalističke policije te Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještaćenja "Ivan Vučetić". 

Podsjećamo, nestanak 31-godišnje državljanke Meksika Selene Margarit Graciano Macedo prijavljen je policiji u srijedu, 22. kolovoza nakon što se nije vratila iz obilaska Park šume Marjan u hostel u kojem boravi.

Policija je odmah organizirala potragu u koju su se uključili policijski službenici i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Pretraženi su dijelovi Park šume Marjan, rubni dijelovi grada, plaže i uži centar grada prema hostelu gdje je nestala odsjela.

Intenzivna potraga trajala je gotovo četiri dana, a u potrazi je sudjelovalo svakodnevno više od sto pripadnika policije i HGGS-a, a korišteni su i psi tragači.

Splitska policija i dalje poziva građane koji su u vrijeme nestanka 31-godišnjakinje boravili u Park šumi Marjan, a raspolažu korisnom informacija da se jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Informacije se mogu uputiti i putem mail-a splitsko-dalmatinska@policija.hrStranica